Dit zijn onze specialisaties.

ERGOTHERAPIE & SPECIALISATIES

Het vak ergotherapie is een breed een veelzijdig beroep. Naast het uitoefenen van de algemene ergotherapie hebben we ons op een aantal vlakken gespecialiseerd.

COVID-19

Sommige mensen houden na Corona (ernstige) klachten of beperkingen. Soms zijn deze klachten direct zichtbaar, zoals verlies van kracht of longproblemen. Andere klachten zijn niet direct zichtbaar, zoals vermoeidheid of geheugen- en concentratieproblemen.

Cognitieve revalidatie

De hersenen zijn zeer complex en wanneer er iets ‘fout’ gaat met de hersenen kan dit grote gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren.

Reuma / Artrose

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan de pezen, spieren en gewrichten. Reumatoïde Artritis, Artrose en Fibromyalgie zijn voorbeelden van reumatische aandoeningen.

COPD

U wilt het maximale uit uw dag halen?

Bij COPD zijn uw longen beschadigd. U heeft moeite met ademhalen en daardoor minder energie. Dagelijkse activiteiten in en om uw huis zijn voor u een uitdaging.

Dementie

Wat moet ik ook alweer doen? Welke dag is het vandaag? Heb ik mijn medicijnen al ingenomen? Ik weet de weg niet meer naar huis. Ik wil eten klaarmaken, maar waar moet ik beginnen?

Sensorische Integratie

Sensorische integratie is de soepele samenwerking (integratie) in je lichaam tussen waarnemen(sensoriek) en bewegen(motoriek).

Bij een goed werkende sensorische integratie heb je een adequate spierspanning, goed lichaamsbesef, leer je je zelf nieuwe handelingen in nieuwe situaties aan, kun je je concentreren en ben je in staat tot het doen van dubbeltaken.

Chronisch pijn

Binnenkort meer hierover.

Weet u niet zeker of u tot de doelgroep hoort?

Ergotherapie Hamers en
Ergotherapie van Haperen

gaan per 1 januari 2023 samen verder als

via ergotherapie